השקד 15 ת.ד.346 שדרות 87013 פקס: 08-6624430
תוצאות חיפוש במאגר דפים
  תמונה יצוגית (יש לבחור רק אחת) קישור קישור  
קיש בטטה - של שרייבר
שם המחבר/ת גלי בסודו
הקיש הזה הוא דוגמית קטנה בלבד מהמטבח העשיר של סבתא מרים שרייבר, שידוע שמתי שתגיעו אליה תפתח לכם שולחן מלא כל טוב, בלב רחב. עצה קטנה מבעלי הניסיון: בזמן הסעודה, יש להשגיח על הנברנים שבינינו שלא ישלפו מתוך הקיש שנותר בתבנית את עיגולי הפרומעז הנחשקים. זה פשוט נמס בפה. נסו ותיווכחו...
תאריך 18/3/2012


 

פחזניות של סבתא מירי (מרים)
שם המחבר/ת גלי בסודו
לסבתא מירי ז"ל (מרים ויטרבו) היו ידי זהב, אך היא לא בדיוק ראתה במטבח את שדה היצירה שלה. לכן ארוחותיה הסתכמו לעיתים קרובות במנת ספגטי גדושה ברוטב אדום והררי נסורת-פרמיזן באירועים חגיגיים היה גם קינוח. באירועים חגיגיים במיוחד הוגשו לקינוח פחזניות תמיד על אותו מגש פורניר עגול דמוי עץ אורן. תארו לכם מה קורה לי היום כשאני נתקלת במגש הזה...
תאריך 11/11/2011


 

תפוחי אדמה בתנור ליום שישי של עמרם
לתפוחי האדמה המסורתיים של עמרם, מחכים, בעיקר הילדים מידי יום שישי. הם מגיעים בשתי קערות קטנות ומנויילנות. הילדים מרוצים במיוחד שיש קערה אחת שרופה יותר ואחת שרופה פחות - ככה כולם יוצאים מרוצים.
תאריך 11/11/2011


 

סלט ששוני [של שירה -גרעין ששון]
שם המחבר/ת גלי בסודו
ה"מתכון" שלי לסלט, המוכר היטב מארוחות שישי במגוון, הוא בכלל לא שלי... למדתי את כל הסודות והטריקים שבו מחברי לגרעין המהולל- ג. ששון. בתור קיבוצניקית שאוכלת בחדר האוכל, לא חשבתי מעולם על האפשרות לפרוס תפוח, אפרסק או אגס ולצרף לסלט. בינינו, גם "עלי בייבי" לא היו חזון נפרץ בחדר האוכל הקיבוצי בשנות ה-80 וה-90. ואז, פגשתי את איתן מור החביב, שנהג לצרף פירות לסלטים שלו. אודי שנא את זה. לי זה היה טעים:) את הרוטב, למדתי להכין בעזרת נועה החמודה והמוכשרת. פעם, בפורים, הגרלנו את נעמיקה בתור מושא להענקת משלוח מנות ונועה הכינה לה צנצנת ענקית מלאה ברוטב ויניגרט-חרדל. עכשיו תארו לעצמכם את נעמיקה מתמוגגת. נכון כיף?
תאריך 11/11/2011


 

קוסה מחשי של שודזיק פטישי
שם המחבר/ת גלי בסודו
קישואים ממולאים באורז עם חומוס וטובלים ביוגורט – טעם נפלא. (קוסה מחשי) העבודה הקשה היא לרוקן את הקישואים, למי שרוצה לקצר את המלאכה- יכול למלא קישואים עגולים – אותו הטעם והרבה פחות עבודה. בחרנו את המתכון כי יש לו טעם מעלף: הנענע, החומוס, השום והיוגורט מתובלים בלימון, מלח ופלפל הם שילוב טעמים מיהדות סוריה. המאכל יכול לשמש כאלגוריה ל"שילוב מוצלח" של חומרים פשוטים, כלומר שיתוף הפעולה כאן הוא המימד המכריע – כמו שילוב כוחות הקהילה, או הקשבה לקולות אחרים והידברות.
תאריך 11/11/2011


 

שורסקו ברזילאי
שם המחבר/ת גלי בסודו
הנחיות לצליית ורד הצלע (אנטריקוט) או קשתית (אסאדו). שני החלקים מצטיינים בטעם חזק של בשר ושניהם שומניים. יש לקנות תוצרת ארגנטינה (ואתם יודעים שכואב לי לכתוב זאת), אחרת שם המתכון יכול להיות "הכנת מסטיק בטעם....."
תאריך 11/11/2011


 

עוף בפטריות ויין של הרימונים
שם המחבר/ת גלי בסודו
מתכון פשוט מאוד להכנה, טעים ביותר, מתאים לכבד בו את השבת.
תאריך 11/11/2011


 

מלבי פשוט וטעים עם מרכיב סודי
שם המחבר/ת גלי בסודו
דוכן מלבי קר בצידי כביש יכול לגרום לי לעצירה בחריקת בלמים. בניגוד לגויאבה, כוסברה או רוק כבד, מלבי זה לא שאוהבים או שונאים. מי שלא אוהב, פשוט לא מכיר (אבא של ענת).
תאריך 11/11/2011


 

עוגת שוקולד חמה (סוג של סופלה)
שם המחבר/ת גלי בסודו
הסודות המתוקים של נעמיקה 2 - העניין הזה ממש לא ברור. אבל שנייה אחרי שהילד האחרון סיים לאכול ומוריד צלחתו לכיור. נעמיקה כבר מופיעה עם הקינוחים המסורתיים שלה, שהילדים בולעים באהבה ולנו המבוגרים נשאר רק ללקק את הפירורים.
תאריך 11/11/2011


 

קצפיות שוקולד
שם המחבר/ת גלי בסודו
הסודות המתוקים של נעמיקה 1
תאריך 11/11/2011


 

מתכון לכל יום של משפחת מרקוביץ'
שם המחבר/ת גלי בסודו
המתכון הבא איננו דיאטטי במיוחד אבל יחד עם זאת חומרי הגלם סבירים עד בריאים למחצה. בהתחלה הייתי חותך את הכרובית לפרוסות, מטפל בכול פרוסה בזהירות וטבל אותה באופן אישי, ככול שהזמן הפנוי התקצר עברתי לקיצור התהליך, בהתחלה דילגתי על החיתוך היפה, אחר כך דילגתי על הטבילה האישית ולאחר מכן כבר התהליך התקצר לכדי חיתוך ספונטני וערבוב כללי של הכול. זה סיפור התקצרות תהליך הכנת הכרובית. בכלל, ראיתי, כי הילדים מאוד אוהבים את הכרובית באופן זה.
תאריך 11/11/2011


 

מוס טונה של דודה שרה
שם המחבר/ת גלי בסודו
הדהימו את האורחים
תאריך 11/11/2011


 

לביבות גבינה טעימות מאד
שם המחבר/ת גלי בסודו
לכבוד החנוכה ולא רק - הלפידים.
תאריך 11/11/2011


 

וופל בלגי משפחת יסעור
שם המחבר/ת גלי בסודו
מתאים להכנה בשבת בבוקר, רצוי להזמין את המכשיר ופל בלגי ערב קודם אצל משפחת יסעור. את המייפל יש להוסיף בצורת חילזון או נחש, בלבד, אסור להשאיר ריבועים ריקים!.
תאריך 11/11/2011


 

עוף ביין – משפחת יסעור
שם המחבר/ת גלי בסודו
נדמה שזה המתכון שגיל נוהג לכנות "ציפורים מתות בסתר"
תאריך 11/11/2011


 

לזניה
שם המחבר/ת גלי בסודו
במקור הכותרת היתה "הלזניה המפורסמת של אריק" אבל אריק טוען שזה לא בדיוק המתכון, אז הכותרת "לזניה" נשארת ואת ההיא של אריק נעלה בהמשך. כשאריק קפץ לארץ לביקור בנובמבר האחרון שני הזמינה במיוחד, איך לא, לזניה.
תאריך 11/11/2011


 

מתכון לפונטש לימי הפורים וימי חג מועד ונופל
שם המחבר/ת גלי בסודו
ראה בני שתמיד תסתובב עם הגביע שלך ותדאג שלא לשתות פחות מדי.. (גרגנטואה לבנו פנטגרואל) אז מה אם בן-אדם / הוא קצת שכור / ואין לו מה משרוולו לשלוף / והוא שר לעצמו הולך ברחוב ושר / ורואה אנשים / על פניהם סימנים חרושים של בדידות והוא הולך ברחוב ושר.. (אברהם חלפי) לזכר הלילות בהם פיזזנו שסומק בלחיינו וניצוצות בעינינו..
תאריך 11/11/2011


 

מתכון לקוגל בנוסח מיצי
שם המחבר/ת גלי בסודו
הערה: לא ניתן לעמוד בפניו. הערה נוספת: עתיר חמאה במיוחד.
תאריך 11/11/2011


 

חלת שבת של הדינורים
שם המחבר/ת גלי בסודו
רבי יוסי בר יהודה אומר: שני מלאכי השרת מלוין לו לאדם בערב שבת מבית הכנסת לביתו. (תלמוד בבלי, מסכת שבת דף קיט עמוד ב) חסידים מספרים על רב אחד שהיה אומר לתלמידיו כי בכל קבלת שבת יורדים שני מלאכים ויושבים על כתפיו של כל יהודי ומלווים אותו לאורך השבת עד להבדלה. "בשל מלאכים אלה", אמר הרב, "אנו מקבלים את התחושה המיוחדת של השבת". כמה מתלמידיו ביקשו לבדוק את דבריו והחליטו לקיים שבת שלמה ביום רביעי. אם יחושו את אותה תחושה, ידעו שאין אמת בסיפור המלאכים. ביום רביעי הכינו מאכלים טובים, הלכו לבית הכנסת, קיבלו את השבת, התפללו, קידשו, סעדו, זימרו - הכל לפי הלכות שבת, ולהפתעתם הרגישו בדיוק כפי שהם מרגישים ביום שבת. באו אל הרב ואמרו לו שאין אמת בסיפור המלאכים - את אותה התחושה אפשר להרגיש גם ביום רביעי. אמר להם הרב: "סיפור המלאכים הוא אמת לאמיתה, אך אתם הצלחתם לקיים את מצוות השבת ביום רביעי בצורה שלמה כל כך, מתוך דבקות רבה כל כך ומתוך אמונה אמיתית, עד שהצלחתם לבלבל אפילו אותם". עוד לא ניסינו להכין את החלות שלנו ביום רביעי, אבל סביר להניח שהמלאכים לא היו עומדים בריח המתפשט בבית. אולי כדאי פעם לנסות. את החלה אנחנו מתחילים להכין בערך בשעה 12:30 כי השבת נכנסת לאט וצריך לתת לשבת המלכה את המקום שלה. מי שממהר יכול לקצץ שעה או שתים מהמתכון והחלות יצאו בסדר, אבל אנחנו לא בטוחים לגבי המלאכים.
תאריך 11/11/2011


 

טבולה כרובית של גלי
שם המחבר/ת גלי בסודו
הוצאתי את המתכון מתוך מדור אוכל של שרי אנסקי בסופשבוע של מעריב ועשיתי לו התאמות לטעמי. מאז שהצטרפתי ל"חיים בריאים", העין שלי "צדה" מתכונים שאני מכנה אותם "מתכוני חינם", כי הם מבוססים רק על ירקות שהם "חינם" במסגרת "חיים בריאים" = אפשר לאכול מהם כמה שרוצים. למעשה יחד עם הצנוברים במתכון המקורי והחמוציות שהן תוספת שלי הוא כבר לא ממש "חינם" אבל הרבה יותר טעים...
תאריך 5/11/2011