תוצאות חיפוש במאגר דפים |
|
|
|
6
|
תמונה יצוגית (יש לבחור רק אחת)
|
|
קישור
|
קישור
|
|
|
|
קיש בטטה - של שרייבר הקיש הזה הוא דוגמית קטנה בלבד מהמטבח העשיר של סבתא מרים שרייבר, שידוע שמתי שתגיעו אליה תפתח לכם שולחן מלא כל טוב, בלב רחב. עצה קטנה מבעלי הניסיון: בזמן הסעודה, יש להשגיח על הנברנים שבינינו שלא ישלפו מתוך הקיש שנותר בתבנית את עיגולי הפרומעז הנחשקים. זה פשוט נמס בפה. נסו ותיווכחו... תאריך 18/3/2012 |
|
|
|
|
|
תפוחי אדמה בתנור ליום שישי של עמרם לתפוחי האדמה המסורתיים של עמרם, מחכים, בעיקר הילדים מידי יום שישי. הם מגיעים בשתי קערות קטנות ומנויילנות. הילדים מרוצים במיוחד שיש קערה אחת שרופה יותר ואחת שרופה פחות - ככה כולם יוצאים מרוצים. תאריך 11/11/2011 |
|
|
|
|
|
קוסה מחשי של שודזיק פטישי קישואים ממולאים באורז עם חומוס וטובלים ביוגורט – טעם נפלא. (קוסה מחשי) העבודה הקשה היא לרוקן את הקישואים, למי שרוצה לקצר את המלאכה- יכול למלא קישואים עגולים – אותו הטעם והרבה פחות עבודה. בחרנו את המתכון כי יש לו טעם מעלף: הנענע, החומוס, השום והיוגורט מתובלים בלימון, מלח ופלפל הם שילוב טעמים מיהדות סוריה. המאכל יכול לשמש כאלגוריה ל"שילוב מוצלח" של חומרים פשוטים, כלומר שיתוף הפעולה כאן הוא המימד המכריע – כמו שילוב כוחות הקהילה, או הקשבה לקולות אחרים והידברות. תאריך 11/11/2011 |
|
|
|
|
|
מתכון לכל יום של משפחת מרקוביץ' המתכון הבא איננו דיאטטי במיוחד אבל יחד עם זאת חומרי הגלם סבירים עד בריאים למחצה. בהתחלה הייתי חותך את הכרובית לפרוסות, מטפל בכול פרוסה בזהירות וטבל אותה באופן אישי, ככול שהזמן הפנוי התקצר עברתי לקיצור התהליך, בהתחלה דילגתי על החיתוך היפה, אחר כך דילגתי על הטבילה האישית ולאחר מכן כבר התהליך התקצר לכדי חיתוך ספונטני וערבוב כללי של הכול. זה סיפור התקצרות תהליך הכנת הכרובית. בכלל, ראיתי, כי הילדים מאוד אוהבים את הכרובית באופן זה. תאריך 11/11/2011 |
|
|
|
|
|
לזניה במקור הכותרת היתה "הלזניה המפורסמת של אריק" אבל אריק טוען שזה לא בדיוק המתכון, אז הכותרת "לזניה" נשארת ואת ההיא של אריק נעלה בהמשך. כשאריק קפץ לארץ לביקור בנובמבר האחרון שני הזמינה במיוחד, איך לא, לזניה. תאריך 11/11/2011 |
|
|
|
|
|
מתכון לקוגל בנוסח מיצי הערה: לא ניתן לעמוד בפניו. הערה נוספת: עתיר חמאה במיוחד. תאריך 11/11/2011 |
|
|
|
|