ה"מתכון" שלי לסלט, המוכר היטב מארוחות שישי במגוון, הוא בכלל לא שלי...
למדתי את כל הסודות והטריקים שבו מחברי לגרעין המהולל- ג. ששון.
בתור קיבוצניקית שאוכלת בחדר האוכל, לא חשבתי מעולם על האפשרות לפרוס תפוח, אפרסק או אגס ולצרף לסלט. בינינו, גם "עלי בייבי" לא היו חזון נפרץ בחדר האוכל הקיבוצי בשנות ה-80 וה-90.
ואז, פגשתי את איתן מור החביב, שנהג לצרף פירות לסלטים שלו. אודי שנא את זה. לי זה היה טעים:)
את הרוטב, למדתי להכין בעזרת נועה החמודה והמוכשרת. פעם, בפורים, הגרלנו את נעמיקה בתור מושא להענקת משלוח מנות ונועה הכינה לה צנצנת ענקית מלאה ברוטב ויניגרט-חרדל. עכשיו תארו לעצמכם את נעמיקה מתמוגגת. נכון כיף? |
מצרכים:
חסה
עלים (בייבי,
רוקט, מה שתמצאו בסופר)
מלפפון
גזר
צנונית
גמבה/פלפל
צהוב
עגבניה
בצל
אגוזים/גרעיני
דלעת/גרעיני חמניה קלופים
פרי כלשהו:
אגס/ תפוח/ אפרסק/ מלון/ ענבים/נקטרינה/ קיווי/ וכל פרי אחר שנראה לכם מתאים.
לרוטב:
שמן זית-
רבע/חצי כוס
חומץ בלסמי
או אחר- רבע/חצי כוס
חרדל- כף
גדושה
דבש או
סילאן-כף גדושה
מלח- ממש קצת
פלפל- קצת
יותר
אפשר- יין,
תרכיז רימונים, או כל נוזל חמצמץ-מתוק אחר.
הכנה:
- שוטפים היטב את הירקות (אם אתם רוצים לעמוד בסטנדרטים של מורן- תשרו
את העלים ואת החסה בקערה גדולה עם מים, ואחרי שכל החול יצא תתפעלו מהכמות
שיצאה, תשטפו את העלים ותייבשו).
- חותכים את הירקות. את הגזר מומלץ לפרוס ע"י קילופו בקולף- זה
יוצר רצועות יפות, וגם יותר טעים... (את זה למדתי מעירית דרך אגב)
- קולים את האגוזים/גרעינים.
- מערבבים את הכל בקערה.
- מכינים רוטב: משקשקים את כל החומרים בצנצנת סגורה היטב. כדאי לטעום
ולאזן טעמים ע"פ הצורך.
- מומלץ להוסיף את הרוטב לסלט קצת לפני ההגשה, כדי שהירקות לא יהפכו
לסמרטוטים.
|
|
|