במקור הכותרת היתה "הלזניה המפורסמת של אריק" אבל אריק טוען שזה לא בדיוק המתכון, אז הכותרת "לזניה" נשארת ואת ההיא של אריק נעלה בהמשך.
כשאריק קפץ לארץ לביקור בנובמבר האחרון שני הזמינה במיוחד, איך לא, לזניה. |
הכמויות מיועדות לתבנית גדולה של התנור. רוטב:
3 בצלים + 1 קופסת פטריות – לטגן
שום קצוץ - להוסיף לטיגון 1 קופסת שימורים רסק עגבניות - להוסיף לבצלים
מים בכמות של בערך 2 קופסאות שימורים
תבלינים: בזיליקום, אורגנו, מיורן, טימין, כוסברה (רצוי טריה), מלח, פלפל לבן.
1 שקית חלב - להוסיף לרוטב
כ-4 כפות
קורנפלור להוסיף לרוטב על מנת להסמיכו
מלית גבינות: כשקית וחצי של גבינה צהובה (גלבוע 200 גר') + 6 ביצים – לערבב
1 קוטג' + 1 שמנת או אשל + 2 גבינה 5% - להוסיף ולערבב
לשמן את התבנית ולהניח פעמיים: שכבת אטריות לזאניה, שכבת
רוטב עגבניות, מלית גבינה
גיוונים אפשריים:
לפזר פירורי פרמזן או גבינה מלוחה למעלה
להוסיף מוצרלה לתוך מלית הגבינות
להחליף את הפטריות במנגולד /כרובית / ברוקולי
|
|
|