מתכון פשוט מאוד להכנה, טעים ביותר, מתאים לכבד בו את השבת.
|
החומרים:
8 ירכי עוף
(2 ליובל יותם ונעם, 1 לרינת, אריק יטבול חלה ברוטב).
3 בצלים
גדולים - חתוכים לקוביות של 1 X 1 ס"מ.
8 שיני
שום - חתוך לפרוסות דקות.
סלסילת
פטריות טריות (שמפיניון, פורטובלו או אחרות) – חתוכות לרבעים או פרוסות עבות.
1/2 1 בקבוק יין אדום מתוק.
מלח.
2 כפיות
קורנפלור.
אופן ההכנה:
לטגן את
הבצל החתוך בתוך סיר רחב - עד הזהבה (כ-7
דקות).
להוסיף
לטיגון הבצל את הפטריות החתוכות, להמשיך לטגן עוד כ-3 דקות.
להוסיף לטיגון
את השום לערבב ומייד לעבור לשלב הבא.
להזיז הצידה
בתוך הסיר את הבצל, הפטריות והשום, לצרוב על תחתית הסיר שהתפנתה את הירכיים, 3
דקות כל צד.
לערבב את
העוף עם הבצל והפטריות.
להוסיף יין
עד כיסוי העוף.
להוסיף מלח.
לבשל בין 40
דקות לשעה (אחרי 40 דקות זה מוכן, אחרי שעה זה רך מאוד).
הסמכת
הרוטב (אם רוצים)
לערבב את
הקורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים (מהברז, לא מהמקרר), לאחר המסה מלאה, לשפוך באיטיות
אל הסיר תוך ערבוב מתמיד.
לבשל עוד
5 דקות.
|
|
|